Website laten maken - WebdesignWebsite laten maken - WebdesignWebsite laten maken - WebdesignWebsite laten maken - Webdesign

Groei marketing voor je webshop

Groei marketing voor je webshop
MijnWebshopPartner

Groei marketing voor je webshop

Groei marketing voor je webshop

Groeien is het doel van elke webshop. Je wilt immers je bestaande klanten houden en regelmatig hebben, en je wilt nieuwe klanten en verkeer naar je webshop drijven. Dit is erg belangrijk om het bestaan van je webshop te verzekeren. De meeste webshops in Nederland die opgezet worden moet helaas al een groot deel het na twee jaar opgeven. Dit wil jij natuurlijk voorkomen.
  • Maar hoe werf je klanten?  
  • Welke kanalen kan je gebruiken?
Dit zijn vragen waar we suggesties voor gaan geven in deze blog post.

Groei marketing is data gedreven

Data is erg belangrijk om te verzamelen en up to date te houden. Je moet weten wat werkt en wat niet werkt op je webshop hosting. Welke producten zoeken mensen naar en bij welke komen ze uit bij mijn webshop? Zodra je dit weet dan kan je hier extra aandacht aan besteden en dit nog meer uitbreiden. Met MijnWebShopPartner.nl heb je hier Google Analytics voor. Dit is de meest bekende tool binnen de statistieken bijhouden van je website. Daarnaast is het makkelijk te leren en zijn hier tal van instructie video’s van Google zelf over te vinden. Zo kan je optimaliseren en weten welke pagina’s werken.
Als je weet wat je bestaande en terugkerende klanten blijven kopen bij jouw webshop dan moet je dit zien te herkennen. Hou dit voor jezelf ook bij wie er vaste klant bij je is en probeer een persoonlijke relatie met hem op te bouwen. Uiteindelijk is de vertrouwde mond op mond relatie ook nog belangrijk. Wanneer klanten een goede indruk van je hebben dan zullen ze jouw webshop ook aanbevelen. Onthoudt dat een slechte indruk ook zo gemaakt is en zelfs vaak eerder doorgegeven wordt.
Probeer ook altijd een review mogelijkheid aan te bieden. Wat vinden klanten van je producten en diensten? Laat dit weten op je webshop en hoe dit goed bij.
Social media is tevens een goede manier om je klanten gebonden te houden. Probeer hier regelmatig content op te posten voor nieuwe producten of een actie die je hebt. Nodig vrienden en familie uit om je berichten te delen. Hier zitten verder geen kosten aan vast. Het is mogelijk om op bepaalde sites voor een paar tientjes een paar duizend volgers of likes te kopen. Echter wordt dit wel afgeraden. Probeer op natuurlijke wijze je social media kanalen te laten groeien.