Website laten maken - WebdesignWebsite laten maken - WebdesignWebsite laten maken - WebdesignWebsite laten maken - Webdesign

Waarom geen WordPress gebruiken

Waarom geen WordPress gebruiken
MijnWebdesignPartner

Waarom geen WordPress gebruiken

Waarom geen WordPress gebruiken

De kans is groot dat u als u een of meerdere websites beheerd, dat u gebruik maakt van WordPress. WordPress is namelijk het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) op het internet. Het maakt het erg gemakkelijk om zonder enige technische kennis van programmeren of webdesign een goede functionele website te maken. Om deze reden is het ook zo populair geworden. Maar is WordPress wel de beste keuze voor uw website? En zijn er gevallen wanneer het beter is om geen WordPress te gebruiken voor uw website? Dat is wel degelijk het geval. Leest u verder voor meer informatie waarom geen WordPress gebruiken beter kan zijn voor uw website.

WordPress focust zich op bloggers en beginnende webmasters

Zoals in de introductie van deze pagina uitgelegd is, is de populariteit van WordPress met name te verklaren doordat het zo gemakkelijk in gebruik is. Dat is erg handig als u bijvoorbeeld een beginnende webmaster of blogger bent. Echter heeft het ook zo zijn nadelen. Juist omdat het zo simpel is. Ookal is het mogelijk om WordPress te customizen, wanneer u het blijft gebruiken zullen er toch grenzen blijven aan de mogelijkheden die u heeft.

Kortom gezegd: als u meer geavanceerde eisen stelt aan uw website, dan is WordPress waarschijnlijk niet het meest geschikte platform voor u. Maar wanneer is WordPress misschien niet de beste optie voor u?

Redenen wanneer WordPress niet de beste optie is voor u

Ookal bestaan er talloze webshop en e-commerce thema’s voor WordPress, het is beter om geen webshop via WordPress te bouwen. Wanneer u een webshop wilt bouwen, is het vaak beter om te gaan voor een ander CMS, dat meer gefocust is op webshops. Ook, als u zeer specifieke pagina’s wilt creëren (denk hierbij bijvoorbeeld aan gerichte verkooppagina’s of sales letters) dan is WordPress niet de ideale optie voor u. In het laatste geval s het soms zelfs beter om puur via HTML te werken omdat dit meer mogelijkheden biedt om de pagina echt volledig naar uw wensen te zetten.

Als laatste raden wij ook aan om geen WordPress te gebruiken wanneer u een website met een specifieke webapplicatie wilt maken. Dit vereist vaak intensief en ingewikkeld programmeren en WordPress ondersteunt deze functies simpelweg niet.

Als u wilt weten wat het beste CMS is voor uw website, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Mijnwebdesignpartner heeft namelijk meer dan 10 jaar ervaring in het bouwen van website op allerlei verschillende platformen (en uiteraard ook zelf ontwikkelen), dat betekent dat wij de specifieke kennis in huis hebben om u te adviseren hoe u uw beste uw website kunt bouwen. En mocht u interesse daarin hebben, dan kunnen we uiteraard ook samen met u de website bouwen.