Website laten maken - WebdesignWebsite laten maken - WebdesignWebsite laten maken - WebdesignWebsite laten maken - Webdesign

SEO webshop

SEO webshop

SEOWEB8

499.00
per maand Excl. BTW

  • SEO Beheer Website
SEO webshop

SEO200

200.00
per maand Excl. BTW

SEO webshop

SEOSPIN8

299.00
per maand Excl. BTW

  • SEO Beheer Spin
SEO webshop

BLOGSMM

195.00
per maand Excl. BTW

  • Bloggen / Social Media Marketing
SEO webshop

SEO150

150.00
per maand Excl. BTW

SEO webshop

SEO of zoekmachine optimalisatie voor een webshop is toe te passen voor betere resultaten in het aantal bezoekers, conversie en het ontvangen van gerichter verkeer. De juiste SEO campagne voor jouw webshop kan echter niet zo eenvoudig zijn om op te stellen. Laten we behandelen hoe MijnWebDesignPartner.nl je kan helpen met het optimaliseren van jouw webshop voor SEO. 

SEO voor een webshop vraagt vaak net een andere strategie dan voor andere bedrijvenwebsites, MijnWebdesignPartner.nl heeft jarenlange ervaring met het optimaliseren van webshops voor SEO. En kan ook jouw webshop verder laten klimmen in de zoekresultaten. Met deze hogere resultaten in de verschillende zoekmachines kan je ervan uit gaan van hoger gericht zoekverkeer. En daarmee meer bezoekers die daarbij weer beter converteren. Er kan dus veel liggen gelaten worden zodra je jouw webshop niet optimaliseert voor de zoekmachines zoals Google. Met de diensten die wij voor je hebben klaarstaan bij MijnWebdesignPartner.nl kunnen wij ook jouw webshop verder laten stijgen naar nieuwe hoogtes. 

Webshop maakt gebruik van individuele producten

Een webshop maakt meestal gebruik van vele individuele pagina’s waar de producten of diensten op staan. Het is zeker voor een webshop die fysieke producten verkoopt soms een uitdaging om voor elk individueel product een goede beschrijving te schrijven. Elke pagina die echter minder dan 250 woorden bevat aan tekst wordt door Google gezien als dunne content. En maakt dus minder kans om hoger te ranken. Het is echter natuurlijk niet alleen maar een checkbox voor die woorden. Er zit nog meer aan verbonden. Om te doorgronden waarom jouw producten lager staan in de zoekresultaten dan je concurrenten kan je een van onze bovenstaande pakketten nemen. We gaan dan voor je aan de slag om ook voor jouw webshop een SEO campagne op te gaan zetten.

Naast de vele individuele pagina’s die een webshop maakt voor producten is het ook mogelijk om de focus te leggen op juist een productgroep. Het is vaak afhankelijk van de niche waarin de webshop zich bevindt om te bepalen wat het makkelijkst of beste is om te gebruiken. Als het bijvoorbeeld mogelijk is om voor een bepaald sleutelwoord zoals schaatsen te ranken, in plaats van een specifiek merk schaatsen kan dit natuurlijk meer zoekverkeer opleveren. 

Webshop is vaak (teveel) afhankelijk van advertenties

Een webshop kan gebruikmaken van meerdere bronnen voor het verkeer naar de website. Veel webshops kiezen er nog voor om grotendeels van advertenties gebruik te maken. Vaak noodgedwongen. Advertenties kunnen worden aangekocht via Sociale media Kanalen zoals Instagram, Facebook en Twitter.  En er kunnen advertenties worden afgenomen op andere websites via het Display netwerk van Google, en op de zoekmachines. Met deze advertenties betaal je echter vaak per klik, en kan vaak razendsnel oplopen in de kosten. Zo is het niet gek om ook voor kleine bedrijven een maandelijks advertentie budget te hebben van meerdere duizenden euro’s. 

Met SEO voor een webshop kan er veel bereikt worden, en met de juiste SEO Campagne kan er een hoop gericht verkeer binnengehaald worden. Met de juiste teksten en pagina’s haal je verkeer binnen die zoekt naar bepaalde termen die geladen zijn met koopintentie. Pagina’s en teksten die je maakt kun je dus als bepaalde landingspagina’s beschouwen. Bezoekers die hier op terecht komen krijgen ten eerste de informatie te zien die ze zoeken, en ten tweede worden ze dan doorgeleid naar een product. Met een oplossing voor een probleem wat bezoekers hebben kan er vaker worden over gegaan tot een aankoop. En kan je dus gebruiken om jouw webshop aan te prijzen. 

Deze strategie eist het enige aan voorbereiding en is zoals elke SEO optimalisatie vaak niet direct terug te zien. Over het algemeen duurt het 3 tot 9 maanden voordat er merkbaar verschil is. Daarom is het hierdoor vaak een overlapping periode, en ook vaak altijd nog een combinatie van SEO en SEA. Of het adverteren op zoekmachines. Het grote onderscheid is dat er niet per klik of vertoning kosten in rekening worden gebracht bij SEO. Dit neemt dus de vaste maandelijkse kosten aan adverteren weg. SEO stopt ook niet zodra je de advertenties uitzet of besluit te stoppen ermee. De behaalde zoekresultaten zijn voor een langere tijd op dezelfde plek, en kan je dus meer op aan gaan dan een advertentie. 

Met een spreiding van verkeer ben je dus niet afhankelijk van 1 verkeersbron, en kan je dus zodra je deze verkeersbron verliest een groot verlies van verkeer ervaren. En daarmee een drop in de verkopen en leads. Door je kansen meer te spreiden op zowel advertenties en SEO kan er dus meer gespreid worden, en over meerdere bronnen een betrouwbaardere verkeersbasis bezitten. Dat is vaak de sleutel om meer te bereiken met jouw website. En bijvoorbeeld de mogelijkheid te krijgen om meer personeel aan te nemen,  te groeien met een andere locatie, of op een andere manier meer te bereiken met je webshop.

Meer bereiken via organische resultaten voor jouw webshop

Met een hogere organische positie in de zoekmachines bereik je met de juiste sleutelwoorden de juiste resultaten. Het verkeer wat je ontvangt dient natuurlijk ook een hoge conversie percentage te hebben. Met de juiste sleutelwoorden die koopintentie hebben kan er meer conversiekans plaatsvinden dan wellicht meer informatieve sleutelwoorden kunnen bieden. De juiste SEO campagne is dus ook belangrijk voor het succes van jouw webshop. Laat je nu verder voorlichten via de online chat, kom op een andere manier met ons in contact, of sluit nu jouw pakket af!